Varierande väder.

Dagliga Reflektioner 31 juli.

 

EN BÖN FÖR ALLA ÅRSTIDER.

 

Gud, giv mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.
DE TOLV STEGEN/DE TOLV TRADITIONERNA, sid 90.

 

Kraften i denna bön är överväldigande genom att dess enkla skönhet speglar AA-gemenskapen. Det händer att jag stakar mig när jag läser den. Om jag då undersöker den del jag har besvär med, hittar jag lösningen på mitt problem just nu. Första gången det hände blev jag rädd, men numera använder jag det som ett värdefullt redskap. Genom att acceptera livet som det är får jag sinnesro. Genom att utföra aktiva handlingar samlar jag mod. Och jag tackar gud för förmågan att skilja mellan situationer där jag kan handla och sådana jag måste lämna över. Allt jag äger är en gåva från Gud: mitt liv, min användbarhet, min förnöjelse och AA-programmet. Sinnesron hjälper mig att fortsätta framåt.
AA är den lättare och mindre krävande vägen.


Ja jag använder den här bönen ett par gånger om dagen. Den är bra att använda till alla angelägenheter. Jag läser den och analyserar vad det är jag själv kan ändra på och vad det är som min högre kraft kan se till. Ja det svenska sommar vädret har väl inte vart det bästa i år. Fast vad gör det, mycket beror ju på oss själva så som vi har förstört vår jord.

Ja regnar det så kan man ha ett paraply med sig. Själv gillar jag inte att ha paraply. Det är ju inget kallt regn som kommer ned. Vi tog ju en sen semester och har även sparat semester till senare. Ska ju til Spanien senare i höst.