Nu är det måndag igen

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.
 
 

30 september

Egenskap elva

 

"Vi bedömer oss hårt och har en mycket låg inställning av självkänsla." BRB s.15

  Många av oss upplevde vanligtvis kritiska tankar i våra huvuden i våra liv. Om någon föreslog att vi "tänk positiva tankar" försökte vi. Ibland gjorde det oss bättre, men det varade inte. Vi befann oss fortfarande fast och trodde den kritiska rösten inuti. Vi trodde att något måste vara fel med oss, men vi ville verkligen inte att andra skulle veta hur illa vi kände och hur svårt vi var på oss själva.

  När vi kom till ACA identifierade vi med egenskap 11 genast. "Ja, jag bestämmer mig definitivt hårt”, tänkte vi. "Men du menar att jag inte är ensam i den här förbannelsen? Du menar att jag inte måste skämmas för det här eftersom tusentals, om inte miljontals andra gör det också?"

I detta program hittar vi hopp. Vi lär oss att det finns en lösning: att bli vår egen kärleksfulla förälder. Vi lär oss vad som är en kärleksfull förälder hjälp och börjar öva att reparera oss själva. Och precis som med alla föräldrakunskaper vet vi att det krävs övning för att få det rätt. Men det kan så småningom bli så naturligt som vår hårda självbedömning en gång var.

  På den här dagen kommer jag att öva att reparera mig själv med godhet och självkärlek. Detta inkluderar förlåtande av mig själv om jag glider och befinner mig självkritisk.


 

En ny vecka att se fram i mot med en massa spännande händelser att se fram i mot. Jag tänkte igår på att det kommer säkert ingen. Fast det dök upp två killar på mötet. Jag trodde ju att det skulle bli det sista ACA mötet i går. Fast hoppet tändes. I morgon är det möte igen. Då hoppas jag att de kommer tillbaka, kanske kommer det andra också. Fast gruppen kommer att leva vidare. Funderar på att gå till en annan gemenskap i dag. Al-Anon vuxna barn i Farsta. Det var där jag började att gå på Al-Anon vuxna barn. Fast Al-Anon vill ju inte att vi ska blanda in andra gemenskaper. Fast vi arbetar ju med samma mål.

Att se den 11 egenskapen.  Vi dömer oss själva skoningslöst och har en mycket låg självkänsla. Att arbeta för att få en bättre själv känsla. Min självkänsla har blivit mycket bätte genom att arbeta i alla de proram som jag försöker att arbeta i. Detta inlägg kommer att komma i två bloggar. Dels i stärka min återhämtning och i min morgon blogg. I min morgonblogg skriver jag allt möjligt. Allt i från roliga historier till Bibel och Koranens olika visdoms ord.