Ska äntligen tillbaka till jobbet

 

 

AA-tanke för dagen. 28 februari.

 

Vi måste vara befriade från alkohol för alltid. Och det är inte längre vår sak utan vilar i Guds händer, så vi behöver inte oroa oss för det, eller ens tänka på det mera. Men om vi inte gjort detta ärligen och fullt ut, så är risken stor att det blir vårt problem på nytt. Eftersom vi inte litar på att Gud tar hand om problemet åt oss, så ingriper vi och skjuter tillbaka problemet till oss själva. Då blir det återigen vårt problem, och vi hamnar i samma gamla trassel som förut. Vi är hjälplösa igen, och så dricker vi.
Litar jag på att Gud ska ta hand om problemet åt mig?

 

Att begrunda.

Inget arbete har något värde utom förberedelse. Allt andligt arbete måste föregås av omfattande andlig förberedelse. Om du hoppar över dina korta bönestunder, och förkortar stilla stunder av andlig förberedelse, kan många timmars arbete bli gagnlöst. Från Guds synpunkt är ett stackars redskap, som arbetar hela tiden men utför ett dåligt arbete på grund av bristande förberedelse, av föga värde jämfört med det skarpa, hängivna, fulländade redskapet, som bara arbetar en kort stund men som utför ett mästerligt arbete tack vare långa timmars andlig förberedelse.

 

Dagens bön.

Jag ber att jag ska tillbringa mera tid ensam med Gud. Jag ber att jag ska få ut mera styrka och glädje av sådana stunder, så att de kan skärpa och berika mitt arbete.

 
 
Jag har vart dålig på att läsa AA:s tredje stegs bön på morgnarna, Borde sätta upp den på skrivbordet i datorn så att jag ser den varj gång som jag öppnar datorn. Här kommer den:

Tredje stegs bönen

”Gud, jag överlämnar mig till dig – för att du skall forma mig och göra med mig som du vill. Befria mig från mitt egos slaveri så att jag bättre kan utföra din vilja. Befria mig från mina svårigheter så att segern över dem kan bära vittnesbörd till dem jag vill hjälpa – om din kraft, din kärlek och ditt sätt att leva. Må jag alltid handla enligt din vilja!”

AMEN

Ja jag vet att jag som en alkoholist är väldigt egoistisk, men nu är jag nykter sedan augusti 1997. Jag var på två möten i går. Först i Rågsved och sedan i Årsta kyrka där jag öppnade. Vi hade ett praktiskt möte där. Och näst vecka så har vi kretsmöte I Rågsved nästa lördag. Har även praktiskt möte i Rågsveds gruppen.

Men jag har lämnat över till min Högre kraft nu på morgonen och ska tillbaka till jobbet. Var hemma och var sjuk förra veckan. Det ska bli skänt att få komma tillbka och arbeta på en arbetsplats som jag älskar,