Allt kostar pengar

4 Juni

Ansvarets fördelar

Lyckligtvis är AA:s omkostnader utslagna på varje medlem mycket små. Att inte bidra till att täcka dem innebär att vi flyr undan ett ansvar som är till vår fördel.

De flesta alkoholister har hävdat att de inte hade några bekymmer som inte pengar kunde lösa. Vi är en grupp människor som – när vi drack – alltid tiggde om bidrag. Det är därför en hälsosam förändring att vi börjar betala räkningarna för vår egen serviceverksamhet.

<<< >>>

Min vän Henry drack bort ett välavlönat arbete. Allt han hade kvar var ett fint hus med kostnader som trefalt översteg hans minskade inkomster.

Han kunde ha klarat av utgifterna genom att hyra ut huset. Men inte!  Henry sa att han visste att Gud ville att han skulle bo där, och att Gud skulle se till att utgifterna betalades. Så Henry fortsatte att glödande av trosvisshet samla på sig räkningar. Föga förvånade tog hans fordringsägare till slut över stället.

Nu kan Henry skratta åt alltihop. Han har lärt sig att Gud helst hjälper dem som är villiga att hjälpa sig själva.

 

BREV, 1960 RESP, 1966


Ja när jag drack så tyckte jag att hyran var en oförutsedd utgift, den var inte så noga det viktikaste var att jag kunde fly in i alkoholens dunkla vrå. Eller det nattsvarta mörkret. För när jag väl hade börjat att dricka, så drack jag tills mörket omslöt mig. Jag har aldrig haft gott om pengar, fast en tia eller två för att få ett möte, men om jag inte har några pengar så ska jag inte undvika att gå på möte, då kommer jag att sitta där med flaskan igen. Det här ovan är i från boken som Bill ser det.
Fast nu kan jag ransonera ut mina utgifter och inte göra av med allting på en gång. Jag måste sluta slösa på pengar. Jag har aldrig haft gott om pengar, men jag är ändå inte fattig. Jag har lägenhet och jag kan äta mig mätt om dagarna. Jag lever inget lyx liv fast jag är ändå rik på det jag behöver. Nu är det måndag och arbete som gäller. Jag håller på att lära mig en ny sak där, fast jag kanske behöver fråga om hjälp om hur jag ska göra.

 

Kommentera här: