Kul när de kommer tillbaka

Dagliga Reflektioner 18 december.

 

ÄRLIGHET MOT NYKOMLINGAR.

 Berätta för honom precis vad som hände med dig.

Betona öppet det andliga draget.

(ANONYMA ALKOHOLISTER, sid 85)

Det märkliga i AA är att jag bara berättar vad som hände med mig. Jag slösar ingen tid på att ge råd åt eventuella nykomlingar, för om råd hade fungerat, skulle ingen behövt komma till AA. Det enda jag behöver göra är att visa vad som fick mig nykter och vad som förändrade mitt liv. Om jag underlåter att betona det andliga draget i AA-programmet, är jag oärlig. Nykomlingen får inte ges ett falskt intck av nykterheten. Jag är nykter enbart genom min Högre makts nåd och detta gör att jag kan dela med mig till andra

 
 
Jag är glad när det kommer nykomlingar, fast jag brukar att bli ännu gladare, när nykomlingen kommer tillbaka. Jag brukar gå på ett AA möte i Rågsved. Vi har möten på Torsdagar klockan 19:00, då det är ett slutet möte. Det är ett möte för oss som har erkänt vår sjukdom. Sedan har vi även möte på Söndagar klockan 13:00 som är öppet möte. Då kan de som vill veta vad vi sysslar med komma, eller om du kanske funderar på om du har sjukdomen.
Det tog ett tag innan jag själv erkände min sjukdom, de höll till och med på att kosta mig livet. Men ändå så hade jag svårt att erkänna min sjukdom. Fast till slut så erkände jag min sjukdom.

Kommentera här: