Mötesgående

 

Dagliga Reflektioner 30 augusti.

 

DET ENDA VILLKORET...

”En gång i tiden hade varje AA-grupp många regler för medlemskap. Alla var dödsförskräckta för att någonting eller någon skulle kapsejsa båten... 
Den totala listan blev minst en mil lång. Om alla dessa regler hade tillämpats överallt, så kunde ingen i världen ha kommit med i AA...”


DE TOLV STEGEN/DE TOLV TRADITIONERNA, sid 99.

 

Jag är tacksam över att det enda den Tredje traditionen kräver av mig är en önskan att sluta dricka. Jag hade brutit löften i åratal. I AA-gemenskapen behövde jag inte avlägga några löften alls. Jag behövde inte rådbråka min hjärna. Efter att i ganska dimmigt tillstånd ha suttit med på ett enda möte förstod jag att jag hade kommit hem. Jag behövde inte svära evig kärlek. Men jag blev omkramad av fullständiga främlingar. De sade: ”Det blir bättre” och ”En dag i taget klarar du det”. Det var inte längre främlingar utan omtänksamma vänner. Jag ber Gud hjälpa mig att sträcka ut en hand åt människor som vill bli nyktra – och att för allt i världen hjälpa mig bevara min tacksamhet.

 
 
 
 
Jag vill inte börja dricka igen. Jag har vart nykter nu i över 18 år.nu. Fast jag vet att det kan vara lätt att ta sig ett återfall. Jag bör fortsätta att gå på möten, och lyssna på de som har gått före, Jag går även på ACA och Al-Anon. Jag måste äta frukost nu och sedan gå iväg till mitt möte. Jag har en önskan att fortsätta att vara nykter, för jag trivs med att slippa att fly in i alkoholen.

Kommentera här: