Älskar den bönen

Dagliga Reflektioner 2 december.

 

SINNESRO.

 

När vi, som en följd av dessa steg själva hade haft ett inre uppvaknande...
(DE TOLV STEGEN/DE TOLV TRADITIONERNA, sid 75)

 

När jag fortsatte gå på möten och arbeta med stegen, började något hända med mig. Jag blev förvirrad, för jag visste inte riktigt vad det var jag kände, men sedan förstod jag att jag började uppleva sinnesro. Det var en fin känsla, men varifrån hade den kommit? Jag insåg att den hade uppstått ”som en följd av dessa steg”. AA-programmet var kanske inte alltid så lätt att tillämpa, men jag måste erkänna att min sinnesro hade uppstått sedan jag hade arbetat med stegen. När jag arbetar med stegen i allt jag gör – tillämpar dessa principer i alla mina angelägenheter – finner jag numera att jag är vaken inför Gud, andra människor och mig själv. Det andliga uppvaknande, som är resultatet av att jag har arbetat med stegen, består i medvetenhet om att jag inte längre är ensam.


 

Ja i dag har jag mer sinnesro än jag hade i början ut av min nykterhet. Nu mera har jag mer sinnesro och jag läser den bönen i mitt huvud flera gånger om dagen. Jag brukar analysera den bönen i olika delar. Gud, så som jag ser honom. Godhetens Underbara Drift jag är ju mycket för godhet här i livet. Att han ska ge mig sinnesro här i livet alltså att jag ro i sinnet. Jag ska acceptera det jag inte kan göra någonting åt. Så som att det är snö och kallt ute. Det är någonting jag inte kan göra någonting åt. Fast jag kan ju alltid sätta på mig mer kläder och skotta och sanda runt omkring mig. Jag har ju i alla fall förstånd att sätta på mig kläder och gå försiktigt.

I dag så har vi möte i min hemma grupp Rågsveds gruppen som har möte klockan 13:00 i folketshus. Vi har ett öppet möte där. Så ni är välkomna ni som är intresserad ut av hur vi gamla fyllon kan hålla oss nyktra.

 

Kommentera här: