Vill inte börja dricka igen

16 September

  Här kommer jag att skriva i från hur jag uppfattar boken Leva nykter. Jag började med att skriva i från AA:s stora bok. När den boken var klar, så började jag skriva i från AA:s bok Tolv Steg och Tolv Traditioner. Nu blev även den klar, så jag tänkte försöka tolka boken Leva nykter. Det står om några metoder som AA-medlemmar använt för att inte dricka mer.

 

LEVA NYKT ER

 

" ...behandling består primärt av mycket att låta bli alkohol´..."

 

 

 

Amerikanska Läkarförbund

 

Här är fortsättningen på texten om telefonterapi.


 

  

  Nu när vi har lärt oss att bara skjuta upp det första glaset, sätta något annat i dess ställe, ger vi oss själva en chans att tänka över vad vi gått igenom med alkoholen, tänka på sjukdomen alkoholism och vad som troligen händer om vi börjar dricka igen.

 Lyckligtvis kan vi göra mer än bara tänka på det, och det gör vi. Vi ringer någon.

När vi slutade dricka blev vi uppmanade gång på gång att skaffa oss några AA-medlemmars telefonnummer. Och istället för att dricka fick vi förslaget att ringa till någon av dessa personer.

 Tanken på att ringa upp en ny bekantskap, någon vi knappast kände, verkade först lite olustig. De flesta av oss var en smula motvilliga. AA-människorna- de med flera nyktra dagar bakom sig än vi - fortsatte ändå att föreslå det. De sa att de förstod varför vi tvekade, för de hade känt på samma sätt. I vilket fall sa de, försök - om bara en gång. Tusen och åter tusen av oss har till slut givit med sig. Till allas vår lättnad visade det sig vara en enkel och angenäm upplevelse. Det bästa av allt - det fungerade.


    Jag är ju även ett vuxet barn, så jag har problem. Jag är rädd för att störa någon annan. Att jag inte duger som jag är. Men efter att jag har arbetat med AA:s Stora Bok. Den och bloggen som jag brukar lägga upp denna text på. Är skyddad, för att folk ska våga kommentera och kanske fråga hur jag har gjort, utan att avslöja sin sjukdom.

 Jag är glad över att jag har två gemenskaper att ta hjälp ut av. Jag är både alkoholist och ett vuxet barn. Därför kan jag ha svårt för att ringa någon. Jag vill inte störa någon. Men om mitt vuxna barn har jag en annan blogg som jag skriveri. Den heter stärka min återhämntning. Jag arbetar ju även i ett vuxet barn program som heter ACA. Jag har ju en stabil nykterhet nu mera. Men jag får för den skull inte sluta att arbeta med båda programen. Det första glaset är bara en armlängd bort.