Ska ta min medicin nu och i kväll

 

 

                                                        14 juni

 

  Skulle jag ta den medicin som någon erbjöd mig om dess verkningar beskrevs så här: ”Denna medicin kan förbättra ditt liv ur alla aspekter. Den skänker dig behaglig sinnesro, hjälper dig att bli fri från den ständigt gnagande underton av skuld för begångna misstag, ger dig ny insikt om dig själv och dina andliga värden och får dig att möta livets utmaningar med tillförsikt och mod.”

  Detta är vad de Tolv Stegen i AA och Al-Anon lovar oss under förutsättning att vi inte klamrar oss fast vid våra bördor, vår känslomässiga oreda, familjegräl och annat elände.

 

Dagens påminnelse

  Jag ska avsätta en stund varje dag för att koncentrera mina tankar på de Tolv Stegen. Jag ska ta ett steg i taget, och jag kommer att märka hur mina ihärdiga studier förändrar min inställning.

   Det är ingen enkel uppgift, men livet utan dem är inte heller lätt. Jag väljer att ta denna väl-görande medicin och låta dess helande kraft verka för mig.

 

”Det är inte enkelt att följa de Tolv Stegen. Först kan några av dem kännas onödiga, men om vi är ärliga mot oss själva, finner vi att alla är tillämpbara på oss…”

 
Jag är inte värdelös, bara för att jag har sviterna kvar efter en hjärnskada som följd ut av konsekvenserna efter min sjukdom alkoholism. Den medecinen som jag tar är att arbeta i de tolv stegen. Dels i AA:s Stora bok där jag nu håller på att skriva om fruns dilema över att ha en man till suput. Sedan har jag hjälp ut av att gå på möten. Ska på möte i min hemma grupp i dag. Jag ska öppna trots att vi har AW på jobbet samtidigt. Men min nykerhet är viktigare. Jag får även hjälp ut av att skriva den här bloggen. Som inte bara handlar om nykterhet. Men den hjälper mig med min nyktehet. Vet inte hur många som läser den, om det är någon som läser den. Jag skriver i alla fall för min egen skull. Men det kanske kan hjälpa någon annan.

Kommentera här: