Ta hand om mig själv

 

 

 

                                                        23 maj

 

    De fjorton enkla orden i Första Steget omfattar en hel livsfilosofi. Flera böcker skulle kunna skrivas om ämnet ”personlig kapitulation” utifrån de första åtta: ”Vi erkände att vi var maktlösa inför alkoholen …” De följande sex bekräftar att vi ännu inte lärt oss hantera våra angelägenheter på ett förnuftigt sätt: ”… att våra liv hade blivit ohanterliga.” Första Steget förbereder oss för det liv vi kan få, under förutsättning att vi släpper taget om det vi inte kan kontrollera och om vi tar oss an den enorma uppgiften att ordna upp våra liv, en dag i taget, med hjälp av ett nytt sätt att tänka.

 

Dagens påminnelse

   Jag ska använda Första Stegets visdomsord inte bara i min relation till alkoholisten utan även i mitt förhållande till andra människor och i alla sammanhang i mitt liv. Jag ska inte försöka styra eller kontrollera det som inte står i min makt; jag ska ägna mig åt att ta hand om mitt liv, bara mitt.

 

”Det finns endast en vrå av världen du kan vara säker på att förbättra och det är ditt eget innersta.”

 
Ja jag har förstått att det är en sjukdom som jag har. Att om jag bara undviker att börja dricka alkohol, så är allt bara bra för mig. Har ju vart i Helsingfors i helgen. Men det gick bra att dricka alkoholfri öl. Det blir jag inte konstig i huvudet, jag kan tänka klart. Jag kan inte ändra på andra, jag kan bara ändra på mig själv.

Kommentera här: