Har vart dålig med vår familjetradition det här året.

28 september

Lycklig blir man tack vare egna ansträngningar, god smak, ett visst mått av mod och försakelse, kärlek till arbete, och framför allt ett gott samvete. Lyckan är ingen obestämd dröm, det är jag säker på nu.

George Sand

”Vi dricker alltid choklad med vispgrädde när vi har varit på skolkörens konsert”, sa den lilla flickan. Föräldrarna skrattade åt att hon sa ”alltid”, när de bara hade varit på skolkörens konsert en enda gång. Men sedan insåg de att hon sagt något klokt.

  ”Ja”, sa mamman, ”vi dricker alltid choklad med vispgrädde, därför att vi tycker om att skaffa oss nya traditioner. Vi måste se till att vi gör det i kväll, så att den nya traditionen inte tar slut innan den har hunnit börja.”

  De skrattade och började diskutera vilket konditori som serverade den godaste chokladen.

  Varje familj behöver ha sina egna traditioner. Vi behöver egna högtider som inte står i almanackan. När familjen firar någonting, betyder det extra mycket, därför att man firar gemensamma livserfarenheter och skapar glada minnen för framtiden. 

Kan jag instifta en ny tradition i dag?


Ja har vår familj någon tradition? Förr så hade vien tradition, att äta lördags middag varannan vecka hos bonusdottern och hennes familj och hos oss. Förutom när fästmön arbetar. Men det hr vart ett halvår sedan sist. På grund av pandemin som härjar i världen. Sist så var de här och grillade i somras.

 

Bilden kan innehålla: 3 personer, inklusive Ingela Makram, träd, tabell, utomhus, natur och mat
 
Jag hoppas att den traditionen kan komma tillbaka, för de gör så god mat. Är så trött på den här pandemin. Kommer världen att bli sitt rätta jag igen?

Kommentera här: