Både vuxet barn och alkoholist

 

26 september

 

   Låt oss i dag koncentrera oss på några uttalanden från en av Al-Anons grundare:

   ”Jag tror att den värsta synden alla är självbelåtenheten. Det är svårt för en ljusstråle att tränga igenom självrättfärdighetens pansar.”

   ”Mycket av det jag trodde var osjälviska handlingar visade sig vara rena rationaliseringar från min sida, för att få igenom någonting som jag ville. Denna upptäckt fördubblade mina strävanden att så noggrant som möjligt följa de Tolv Stegen.”

   ”Jag var förr mycket sårad över att någon annan lyckats få min man nykter, när jag inte klarat det. Nu har jag lärt mig att det är ytterst ovanligt, i det närmaste omöjligt för en hustru eller nära anhörig. Jag fick inte ro i själen förrän jag kunde erkänna detta faktum för mig själv.”

   ”Ödmjukhet var ett ord jag aldrig hade förstått. Det verkade fjäskigt. För mig betyder det numera att se min relation till min nästa och till Gud ur rätt perspektiv”.

 

Dagens påminnelse

   ”Det är lätt att ta till falska motiv. Det är svårt att erkänna att vi har gjort det, men mycket välgörande.”


 

 

”Att köpslå med Gud och be honom uppfylla mina önsk-ningar är inte precis den ädlaste formen av bön. Det skiljer sig väsentligt från att be om vägledning för att få veta Guds vilja med mig…”

 

 
Ja hur ödmjuk är jag? Jag skrev om ödmjukhet i min andra blogg om mitt vuxna barn. Jag försöker att översätta Strengthening My Recover på stärka min återhämntning. Jag började  gå på Al-Anon vuxna barn i Farsta för flera år sedan. Sedan fann jag gemenskapen ACA och började att arbeta i det programmet. Jag arbetar ju också i AA:s program eftersom jag själv blev en alkoholist. Fast jag gillar inte Al-Anon eftersom du inte får ta upp någon annan gemenskap än Al-Anon. Jag tycker att allt sitter ihop. Mina föräldrar var alkoholister, även jag blev en. Fast jag lyckades att bryta min alkoholism 1997. Med hjälp ut av AA:s tolv steg och även att arbeta i deras Stora bok.
Det arbete med deras steg,som jag började se tillbaka på min egna uppväxt. Jag såg att det var mycket alkohol i familjen. Pappa var en periodare och mamma var en storkonsument.

Kommentera här: