Jag måste inte vara nykter i dag

28 juni

Innan jag kom till Al-Anon tillbringade jag större delen av mitt liv med att ha förväntningar på alla omkring mig och ställa orealistiska krav på dem. Var och en som inte uppfyllde kraven var i riskzonen för min vrede. Men av alla jag utsatte för rättskipning var det mig själv jag behandlade hårdast.

  Därför kändes det märkligt att komma in på ett Al-Anon möte, till en plats som inte styrdes av grymma envåldshärskare med stränga befallningar. Jag fick höra sådant som Gör det enkelt och Ta det lugnt. Det var som att träda in i en ny och annorlunda värld, där jag fick lära mig att älska mig själv och behandla mig med värdighet och respekt. Lyckligtvis behövde jag inte lära mig så svåra uppgifter på egen hand. Jag lärde mig genom att iaktta hur andra Al-Anon-medlemmar behandlade sig själva – och mig – med kärlek, värdighet och respekt.

   När andra medlemmar visade exempel på dessa förhållningssätt i umgänget med mig blev jag ivrig att använda allihop omedelbart! Rätt ofta snubblade jag under mina försök att tillämpa alltför många förändringar på en gång med hjälp av min kraftfulla egenvilja. Sedan lärde jag mig att jag kunde tillämpa slagorden både på sådant som hände i mitt liv och på sättet jag arbetade med mitt program. Medlemmarna uppmuntrade mig att ta bort ”måste” och ”borde” och sakta farten, så att jag medvetet kunde välja de förändringar som kändes rätt för mig. Jag har upptäckt att det enda som till-närmelsevis liknar ett ”måste” i Al-Anon är villighet, och även den är frivillig. Jag kan arbeta med mitt program i den takt och så mycket jag behöver vid varje givet tillfälle.

 

Dagen påminnelse

Att knuffa mig själv in i tillfrisknande kommer inte att fungera. Däremot att älska mig in i det.

   ”… när `hårt´ inte fungerar, gör ofta `mjukt´ det”

                                                                                       How Al-Anon works…


 Fast jag vill vara det, för jag mår mycket bättre ut av det. Ja det är många måsten jag skulle behöva ta bort. Jag ska åka till arbetet i dag, för att jag behöver tjäna pengar till mitt uppehälle. Jag tänkte gå hem i dag i dag i från arbetet, för att jag gav mig själv ett nyårslöfte. Att slå en tärning varje söndag och se hur många gånger jag ska gå hem varje vecka. Det är i alla fall en halvmil. I söndags så blev det en trea och jag gick hem i måndags, tänkte även gå hem i dag och även i morgon. Det gör jag för min egen skull. Jag har ju fått en gubb mage. Jag ska lämna in datorn i dag för att instalera ett nytt arbetsprogram. Så i morgon kommer jag inte att skriva så tidigt.

Kommentera här: