Åboresa

Dagliga Reflektioner

7 januari

 Vid Vändpunkten

 

Halvmesyrer var oss till ingen nytta. Vi stod vid vändpunkten. Vi överlämnade oss helt I Hans händer och bad om Hans beskydd och omvårdnad. (Anonyma Alkoholister, sid 61)

Varje dag står jag vid vändpunkter. Mina tankar och handlingar kan driva mig framåt mot tillväxt eller vända mig bakåt till gamla vanor och till spriten. Ibland är vändpunkten en början, som när jag beslutar mig för att börja berömma i stället för att fördöma någon. Eller när jag börjar be om hjälp i stället för att försöka klara mig själv. Andra gånger är vändpunkten ett slut, som när jag klart ser att jag behöver sluta odla min bitterhet eller min invalidiserande njutningslystnad. Många av mina karaktärsbrister lockar mig dagligen, därför får jag också varje dag tillfälle att bli medveten om dem. I en eller annan form dyker många av mina brister upp dagligen självförkastelse, ilska, flykt, högfärd, önskan att ge igen eller lust att agera storvulet. Om jag försöker mig på halvmesyrer för att utrota dessa karaktärsfel, förlamas mina ansträngningar att ändra mig. Endast när jag utan reservationer ber Gud om hjälp får jag viljan och förmågan att förändras.


 Fick en resa av fästmö i julklapp till Åbo. Med en lyhytt och en gott smörgåsbord.  Det var väldigt gott. Jag har vart nykter så pass länge, fast jag, måste fortfarande se upp och ta en dag i taget. 

Kommentera här: