Jag mår bättre nu

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.
 
 

 7 augusti

Välkommen till ACA

 

Aldrig tidigare i Tolv Stegs-programmets historia har ett kamratskap som håller vuxna barn av alkoholister, sponsorskap och missbrukare av olika slag. Programmet för vuxna barn av alkoholister. Uttrycket "vuxenbarn" används för att beskriva vuxna som växte upp i alkoholhaltiga eller dysfunktionella hem och som uppvisar identifierbara egenskaper som avslöjar övergrepp eller försumlighet. Gruppen inkluderar vuxna uppvuxna i hem utan alkohol eller droger. Dessa ACA-medlemmar har varumärkets närvaro av missbruk, skam och övergivande som finns i alkoholhushåll. Grundades 1978 i New York, började ACA med en grupp Alateens. Alateen är ett tolv stegs gemenskap som består av barn och tonåringar av alkoholister. Alateerna var mestadels 20 år och ville ha något annorlunda än vad de kunde förvänta sig i ett annat tolv stegsprogram när de flyttade till det programmet. De var snart uppkopplade av en återhämtande alkoholist som kallades Tony A., en New York City börsmäklare, som skulle bli den primära grundaren av ACoA/ACA (båda är acceptabel användning). Vid den tiden var Tony ungefär 50 år gammal och hade vuxit upp i ett våldsamt alkoholhushåll. Under de senaste 30 åren har ACA utvecklats till ett etablerat program som erbjuder relevanta resurser för återhämtning för vuxna barn från alla samhällsskikt över hela världen. ACA är en internationell gemenskap med cirka 1000 möten i Nordamerika, Europa, Asien och runt om i världen. Vuxna barn är engagerade i att stoppa generationsskapandet av familjedysfunktion för världens större välstånd. Vi frälser inte mot fattigt föräldraskap, och vi bestämmer inte världens föräldraskap. Vi hoppas dock att vi ska lindra det lidande som försummade av misslyckade och missbrukande hem. Vi vill gå med i samhället med full uppmärksamhet åt att göra skillnad med hjälp av en högre kraft.

Klinisk och medicinsk forskare har mätt orsaken och effekterna av att växa upp i ett dysfunktionellt hem och hur sådant trauma fortsätter att påverka vuxen. Vår bok erbjuder en medicinsk åsikt om detta faktum på följande sidor. Vi tror att ACA har potential att hjälpa lidandet vuxna barn i världen på omfattningen som Anonym alkoholister tog med sig lättnad till hopplösa alkoholister i 20: e Århundrade. Sedan grundandet av AA 1935, miljontals en gång hopplösa fyllon har funnit nykterhet, restaureras hopp och återförenades samhället i en attityd av kärlek och service till andra. Med denna bok om vuxna barn, vi föreslår att ACA har många av svaren på några av de svåraste och hotande psykiska problem som världen står inför idag. Våra 30 år erfarenhet har visat att vuxna barn som deltar i våra möten, arbeta de tolv stegen och hitta en högre kraft uppleva enastående förbättring i kropp, sinne och ande. Vårt är ett av de få tolv stegstipendier som omfattar den svåra uppgiften att trauma arbete, vilket ofta kan leda till en spännande resa till det inre barnet eller det sanna jaget. Tillsammans med sponsring, uppmuntrar vi informerad rådgivning för att hjälpa vuxna barn uppnå den största nivån av emotionell helande från en våldsam uppväxt.

   Vår gemenskap omfattar medlemmar som har diagnostiserats med beroendeframkallande, depression, panikstörningar, posttraumatisk stress störning och olika avskärmande tillstånd. Vuxna barn förstå nedbrytning, medberoende, besatthet och tvång som få andra. Många av våra medlemmar har bokstavligen hämtats tillbaka från helvetets portar genom detta enkla men andliga program känd som vuxna barn av alkoholister.


Detta är ett försök att översätta ACA:s stora bok som kallas BRB i min andra blogg Stärka min återhämtnig. Jag växte ju upp i en dysfunktionellt hem. Blev själv en alkoholist, fast nykter i snart 21 år. Genom att ta en dag i taget. Efter att ha vart nykter i två-tre år så började jag fundera på, hur det kom sig att jag blev en alkoholist. Kom på att, mycket kunde bero på min uppväxt. Då fann jag ACA och märkte att jag mådde bra i även detta program.

 

Startade en grupp i Rågsved, som har möte i kväll i Rågsved nya folkets hus klockan 19:00. Där vi kan gå på möte och berätta hur vi ska kunnaleva i samhället utan att få må allt för dåligt.

Kommentera här: