Ny vecka med nya utmaningar

AA-tanke för dagen 16 april.

I AA är vi försäkrade. Vår tro på Gud är ett slags försäkring mot de förskräckliga saker som skulle kunna hända oss om vi började dricka igen. Genom att lägga vårt alkoholproblem i Guds händer har vi tagit en sorts försäkring som skyddar oss mot dryckesskador, precis som vi försäkrar våra hem mot brandskador.
Betalar jag regelbundet mina försäkringspremier till AA?

 Att begrunda idag.

Jag måste försöka att älska hela mänskligheten. Kärleken är en följd av att vi tänker oss varje man och kvinna som ett syskon, eftersom vi alla är Guds barn. Det här synsättet gör att jag tycker tillräckligt mycket om mina medmänniskor för att verkligen vilja hjälpa dem. Jag måste omsätta denna kärlek i handling genom att tjäna andra. Kärlek innebär också att inte döma för hårt, ingen harm över oförrätter, inget elakt skvaller, och ingen nedgörande kritik. Kärlek betyder tålamod, förståelse, medlidande och hjälpsamhet.

 Dagens bön.

 Jag ber att jag ska förstå att Gud älskar mig, eftersom Han är allas vår Fader. Jag ber att jag i min tur ska känna kärlek till alla Hans barn.

 

Jag lämnar över till min Högre makt eller Kraft som jag tycker låter härligare. Den kallar jag för Gud nu mera. Gemenskapens Underbara Delningar när jag går på möten och lyssnar på de som har gått före, även de som kommer efter, för att berätta om hur det är där ute i vansinnet. För det är vansinnigt att fly in i alkoholens idiotiska värld. Jag är inte kristen, utan jag är troende och den jag tror på den Guden är de andra som delar med sig på mötena. Eller Godhetens Underbara Drivkraft, att är jag bara god mot mina medmänniskor, så är de förhop-pningsvis goda tillbaka.
Ja i dag är det måndag igen och jag ska tillbaka till arbetet. Slog tärningen igår och fick en sexa och då slipper jag att gå. Det var första gången jag har fått en sexa, och nu när jag tycker att det är kul att gå igen. Men har jag bestämt mig för något så brukar jag  göra det. Jag är envis, så jag kommer inte att gå denna vecka.

Kommentera här: