Min plan för i dag

AA-tanke för dagen 14 november.

 

 Ett bättre sätt än att döma människor är att söka efter allt det som är gott hos dem. Om du söker tillräckligt energiskt, och tillräckligt länge, borde du kunna finna något som är gott hos varje människa. I AA lärde jag mig att min uppgift var att få fram det goda, inte att kritisera det dåliga. Alla alkoholister är vana vid att man fördömer och kritiserar dem. Det har aldrig hjälpt någon att bli nykter. I AA talar vi om för människor att de kan förändras. Vi försöker få fram det bästa hos dem. Vi uppmuntrar deras goda sidor och bryr oss inte om de dåliga. Folk blir inte omvända av kritik.

Söker jag efter det goda hos människor?

  Att begrunda idag

  Det måste finnas en plan för världen i Guds huvud. Vi tror att Hans plan för världen är en världsomfattande gemenskap för män och kvinnor under Hans faderskap. Planen för ditt liv måste också finnas i Guds huvud. Under stunder av stilla meditation kan du söka Guds ledning, för att Guds plan med ditt liv ska uppenbaras för dig. Då kan du leva idag efter den vägledningen. Många människor använder inte sina liv så som Gud har avsett att de skulle göra, och därför är de olyckliga. De har förfelat planen för deras liv.

  Dagens bön

  Jag ber att jag ska försöka följa Guds plan för idag. Jag ber att jag ska förnimma den gudomliga avsikten i vad jag gör idag.


Ja vad är ,in plan för i dag? Har jag någon särskild plan för i dag? Ja först ska jag äta frukost och sedan bege mig till arbetet. Jag ska åka dit ,ed ett leende. Ett leende eftersom Sverige tog sig till VM i Ryssland nästa sommar. De gjorde en bragd matsch i går. De spelade oavgjort borta mot Italien i går. Ja var det Guds plan? Jag vet inte, det borde vara det. I år var det Sveriges tur att vara med i VM nästa år. Sverige gjorde verkligen en bragd i går.

 

Oj i dag blir det kallt, så jag satte på mig lång kalsonger, så att jag kan ha dem på mig när jag åker till arbetet. Jag vill ju inte frysa. Det är ju den årstiden som är här i Sverige. Jag måste ha en varm själ i detta kalla land. Se gott för varje person. Ja även de som är oda, har säkert någonting gott. Alla kan inte vara onda rakt igenom. Jag behöver finna det goda i dem jag inte gillar. Nog för att det är få som jag ogillar. Är jag vänlig mot mina medmänniskor så är det oftast vänliga tillbaka. Vi ska älska våra fiender. Ge dem förlåtelser för det de har gjort.

Kommentera här: