Sluta bråka

 

 

Lördag 4 mars

Varifrån kommer krig och varifrån kommer stridigheter bland er? (Jak. 4:1)

Stolthet kan störa friden i församlingen.

Om vi innerst inne känner motvilja mot andra och ser ner på dem, kanske vi säger eller gör något som efterlämnar djupa sår. (Ords. 12:18)

Om vi har en tendens att känna oss överlägsna andra måste vi komma ihåg att ”var och en som har ett stolt hjärta är avskyvärd för Jehova”.(Ords. 16:5)

 Vi måste också granska vår inställning till personer som har en annan etnisk bakgrund eller tillhör en annan kultur. Om vi känner oss stolta över vårt ursprung blundar vi för det faktum att Gud

”från en enda människa gjort varje nation av människor”. (Apg. 17:26)

Vi har alla samma ursprung eftersom vi alla härstammar från Adam. Tanken att en del folkgrupper skulle vara överlägsna eller underlägsna andra strider därför mot sunt förnuft. Ingen skulle bli mer belåten än Satan om vi lät en sådan inställning bryta ner vår kristna kärlek och enhet. (Joh.13:35)

Om vi ska kunna stå emot Satan och vinna över honom måste vi undvika alla former av negativ stolthet. (Ords. 16:18) w15 15/5 2:8, 9


Jag avskyr stridigheter och krig. Ja all bråk överhuvud taget. Mamma lever fortfarande och sover tydligen för tillfället. Funderar på om mamma väntar på attden sista sonen också ska komma och säga adjö. Fast en av hennes söner har ju sagt upp bekantskaoen med oss övriga. Det kan ju vara därför hon inte går vidare. Hon ligger ju mer död än levande på Ersta Hospic. Har vart där varje dag i veckan och hon har blivit sämre och sämre. Fast när vi var där så var hon knappt kontaktbar. Det är varje liten strid som kan förstöra mycket.

 

Jag avskyr stridigheter och vill att vi alla ska vara vänner. Klart att vi alla kan ha olika åsikter, men för den skull så ska vi inte bråka med varandra. Varför ska vi bråka inom familjen? Ja jag vet att vi i vår familj inte har samma pappa men ändå så har vi alla vår stora fader. Ja alla är ju inte troende. Fast vi får tro på den Guden som vi själva vill. Jag har min tro och andra får tro på vad de vill.
Det är ju tyvärr så att många stridigheter beror på olika tros uppfattningar. Jag tycker att alla ska få ha sin tro. Vi kan ju börja tro på sig själv.

Kommentera här: