På väg mot ett tredje världskrig

 

 

 

 

 

16 juli

 

En av de underbara men oväntade fördelarna med att arbeta i Al-Anons program är att få lära sig hur man kopplar av. Hittills har större delen av mitt liv rusat förbi vansinnigt fyllt av aktiviteter. Skola, arbete, projekt och plikter bidrog alla till att jag riktade uppmärksamhet utåt. På så vis behövde jag inte stanna upp tillräckligt länge för att kunna känna efter hur förfärligt mitt liv var hemma.

Det är inte fel att arbeta hårt och åstadkomma resultat, men jag missbrukade dessa aktiviteter. De var socialt accepterande sätt att förneka mina egna känslor. Både familjen och samhället stödde mig när jag gömde mig bakom aktiviteterna, tills jag nedbruten och uttröttande hittade till Al-Anon. Vid det laget kunde jag inte längre koppla av även om jag om jag hade velat – jag visste inte hur man bar sig åt.

I Al-Anon föreslog de att jag aldrig skulle behandla någon annan lika hårt som jag behandlade mig själv. Jag skulle ju aldrig be någon jag älskar att avstå från vila, avkoppling eller att ha roligt. Min sponsor hjälpte mig att lära mig vad jag tyckte om och hur jag skulle ta det lugnt. Nuförtiden är avkoppling en del av min dagliga rutin.

 

Daglig påminnelse

Hårt arbete kan vara fantastiskt, och mina aktiviteter kan ge mig mycket. Men nu strävar jag efter balans. I dag kommer jag att titta på hur jag använder min tid och sätta av en del för avkoppling.

 

Den tid som du njuter av att fördriva är inte bortkastad.”

                                                                               Bertrand Russell


 

 Ja jag sliter ju inte för mycket på jobbet längre. Jag är ju en missbrukar personlighet, jag missbrukade ju både alkohol och andra droger. Jag ville ju hellre arbeta än att vara hemma  och supa. Nu arbetar jag bara 75%. Ja för tillfället så arbetar jag inte alls. Jag har haft två veckors sjukskrivning och nu tre veckors semester framför mig. Har inte planerat någonting för semestern. Vi kommer att semestra hemma. Man vågar ju inte resa någonstans nu mera eftersom det verkar vara oroligt i hela världen.

   I förrgår var det en idiot som plöjde fram med lastbil på strandpromenaden i Nice  I går var det ett kuppförsök i Turkiet. Där militären försökte att ta makten för landet. Sedan har vi Islamisterna som vill störta alla länder och bilda en Islamsk stat. Tredje världs kriget är ju nästan här, och det kommer bli ett nytt religöst krig. 

Kommentera här: