Att göra service

 

AA-tanke för dagen 30 maj.

 

Jag är en del av AA, en bland många, men jag är en. Jag behöver AA:s principer för att utveckla det liv som ligger begravt inom mig. AA må vara mänskligt till sin organisation, men det är gudomligt till sitt syfte. Syftet är att leda mig fram till Gud och ett bättre liv. Jag tar del av rörelsens förmåner, och då bör jag också ta del av ansvaret genom att åta mig att bära min rättvisa del av bördan, inte motsträvigt utan villigt och glatt. I den mån jag misslyckas i mina åtaganden, så misslyckas också AA. I den mån jag lyckas, så lyckas också AA.
Accepterar jag detta som min trosbekännelse för AA?

 

 

Att begrunda idag

"Herren vare lovad". Vad betyder det att lova Herren? Det betyder att vara tacksam för allt det underbara i världen och för alla välsignelser i ditt liv. Så lova Gud genom att vara tacksam och ödmjuk. Att lova Gud på detta sätt har större förutsättningar att förjaga det onda än att undergivet finna sig i det. Den uppriktigt tacksamma och ödmjuka människa, som alltid lovar Gud, frestas inte att göra det onda. Du får en känsla av trygghet eftersom du vet att i grund och botten är allting bra. Så se upp till Gud och lova Honom.

 

 

Dagens bön

Jag ber att jag ska vara tacksam för alla mina välsignelser. Jag ber att jag ska vara ödmjuk eftersom jag vet att jag inte har gjort mig förtjänt av dem.

 

 
 
 
 
Jag är glad över att jag fann AA. Det var för över tjugo år sedan. Jag kommer i håg vilken grupp jag gick till men jag mins inte vad som sades och vilket ämne det var. Jag blev ju inte nykter då. För jag gick ut igen och söp många år till. Var på två behandlingar. Men jag lyssnade på dem som hade gått före och jämförde med mig själv. Jag hade aldrig förlorat körkortet,lägenhet eller jobb. Jag hade aldrig skiljt mig, för det var ingen som ville vara tillsammans med en suput som mig. Jag har ju aldrig kört rattfull eller förlorat bostaden. Men nu när jag är nykter och har vart det ett tag så kommer jag på att många ut av det saker som jag inte hade vart med om, även hade kunde hända mig. 
Körkortet miste jag på grund ut av konsekvenserna ut av mitt missbruk. Jag höll ju på att mista min lägenhet, på grund av obetalda hyror, jag fick hjälp ut av min pappa och min farfar som var revisor. På arbetet fick jag skriva kontrakt på att inte dricka någon alkohol och äta en massa antabus. Jag fann en hemmagrupp 1997 och lyssnade på de som hade gått före.
Jag började också göra service, blev kaffe kokare, som är det viktigaste uppgiften. För om ingen kommer och öppnar och kokar kaffe, så är det svårt att starta mötet om vi inte har kommit in. Jag har även vart kassör och GSR (Grupp Service Representant). Fast nu är jag bara kassör i ACA gruppen som jag går på.

Kommentarer:

1 Micke:

skriven

Att ha en gemenskap är viktigare än något...och kaffet naturligtvis...utan det...ja...hujeda mej ;)

Ha en superb afton.

Svar: Ja klart att gemenskapen är viktig, fast kaffe är inte allt. Jag är en före detta alkoholist och nu mera en koffeinist . ;-) nä men att vi hjälper varandra, även o vi inte dricker kaffe. Jag dricker kaffe men jag kan även dricka te ibland. Önskar dig detsamma!
Christer

Kommentera här: