Erkänner jag är matrialistisk

28 juni

 

Genom glädjen hör vi evigheten till, genom smärtan hör vi tiden till. Begären och fruktan gör oss till slavar under tiden, självständigheten befriar oss. – Simone Weil

 

Vi lever både i ett materiellt och andligt rike. På det materiella planet söker vi materiella njutningar, som är oupplösligt förenade med smärtan. Våra mänskliga känslor är förknippade med materiella ting, och lyckan, den fullkomliga lyckan, finner vi aldrig här. Sann lycka finns bara utanför den materiella världen.

Den lever inom oss, i den fördolda lilla del av oss där vi alltid vet att allt är som det ska.

Vårt liv är en resa. Den för oss närmare den punkt där vi till fullo förstår hur glädjen är förknippad med sorgen. När du och jag är ett med Gud, när vi har överlämnat vår vilja i Guds händer, då upplever vi glädjen. Då inser vi till fullo att allt är som det ska . Att oss ska intet ont ske.
Vad som händer i det materiella riket kan vi alltid söka vägledning, trygghet och tröst i det andliga riket. När vi vänder oss inom oss själva, till vårt andliga väsen, då upplever vi glädjen.

Allt som sker mig varje dag ger mig tillfälle att få uppleva sann glädje. Den sanna glädjen finns på nära håll, och den väntar på mig.

 
 
 
Jag är ju väldigt matrialistisk jag älskar nya moderna saker. Jag blir glad över nya saker, jag älskar matrial. Jag måste bli mer känslomässigt engagerad. Jag är inte känslokall, men jag vet att jag är dålig på att visa min kärlek till mina nära och kära. Jag vet att det kan bero på uppväxten jag har haft. Det var inte mycket kärlek, men det var inte hat heller. Jag försöker tänka efter hur det var i min barndom. Jag tror att jag var bortskämd ut av min farfar. Han var den som hade pengarna, själva hade vi det fattigt. Jag kan förstå att mina bröder kunde känna avundsjuka mot mig.
  Undrar varför jag ville fly hela tiden. Jag kommer i håg att när jag väl hade lärt mig läsa. Så älskade jag att fly in i fantasin genom olika uppslagsböcker. När jag blev äldre så gjorde jag som mina föräldrar. Jag flydde in i dimman genom att dricka alkohol eller ta andra sinnes förändade droger. I dag vill jag vara vaken och nykter.

Kommentera här: