Släppa taget !

 

 

                                                           28 juni

 

    I Al-Anon gemenskap får vi lyssna till   många visa ord, bland annat hör vi: ”Var   snäll mot dig själv.”

   Detta är en förvånansvärt svår uppgift för   många av oss. Några kryddar berättelserna om sitt lidande så till den milda   grad att allt som händer blåses upp till enorma proportioner. Den människa   som lider av självömkan har svårt för att släppa martyrglorian men genom   Al-Anon får hon uppleva vilken glädje och tillfredställelse sinnesro ger.

   Andra odlar sitt missnöje, beklagar sig   över sin lott i livet och söker en syndabock – helst alkoholisten – att   skylla allting på. De vet ännu inte hur man gör när man är snäll mot sig   själv. På dem väntar ännu den behagliga känsla vi fått uppleva när vi släpper   taget om ett problem – det underbara i att bli fri från en smärta.

 

Dagens påminnelse

   Mycket lite i mina dagliga kontakter ger   mig anledning till oro, bitterhet eller självömkan. Om jag alltid är beredd   att försvara mig eller lätt blir sårad, är jag alltför anspråkslös. Jag måste   känna mitt värde och komma ihåg att vara snäll mot mig själv!

 

”Tänk så glad jag skulle vara och så mycket nytta jag skulle kunna   göra om jag slapp gå omkring med dessa obehagliga och kaotiska känslor. Ingen   har bett mig bära allt detta – varför gör jag det då?”

 
 
 
Ja jag slår på mig själv rätt ofta. Fast jag skapade en sida på Facebook jag duger som jag är för förr så tyckte jag mer illa om mig själv. Jag slår på mig själv fortfarande. Men jag har blivit bättre. Jag arbetar ju i flera program. ACA för att komma på vad det var som gick fel. Jag arbetar med stegen och ser varför jag flydde in i alkoholens träsk. Jag har ju nu vart nykter i snart sjutton år. Jag lärde mig att ta vara på mig själv. Jag vet nu mera att jag duger så som jag är.
Jag vet ju att jag råkade ut för en svår misshandel 1995. Mycket berodde på mitt missbruk. Jag lärde mig i AA att ta en dag i taget. Gå på möten och lyssna på de som har gått före, även de som kommer efter.

Kommentera här: