Förstår att alla lämnade mig

 

                                                           28 juni

 

För mig kändes det alltid som   att alkoholistens drickande fläckade ned mig på ett förfärligt sätt, och jag   oroade mig för vad folk tänkte. En dag sade han att han ville bli nykter. Jag   var överlycklig en hel dag – till hans nästa fylla. Sedan var jag förtvivlad.

   Några månader senare gick han äntligen   till AA. Två dagar senare började han dricka igen.

   Det viktigaste jag lärt mig i Al-Anon är   att mitt välbefinnande inte beror på om alkoholisten dricker eller inte. Hans   beteende visar inte vem jag är utan sjuk han är. Mitt beteende, däremot,   visar vem jag är, och jag är skyldig att vara uppmärksam på vad det har att   säga mig. Jag måste ta hand ta hand om mig själv. Jag måste acceptera att   alkoholism är en sjukdom som kan hejdas men inte botas. Många alkoholister   gör ett antal försök att bli nyktra innan de verkligen lyckas; andra lyckas   aldrig. Mitt liv är för viktigt för att jag ska slösa bort det i väntan på   någon annans val, även om är någon jag älskar ömt.

 

                Dagens   påminnelse

Oavsett om alkoholisten i mitt   liv är full eller nykter, är just nu den rätta tiden att lägga energi på mitt   eget tillfrisknande.

 

”Al-Anon hjälpte mig att ägna min uppmärksamhet åt vad jag kunde göra   åt min situation i stället för åt vad jag trodde alkoholismen skulle göra.   Jag var den som måste ta ställning.”

                                                               …   In All Our Affairs

 
 
Ja jag kan inte ha vart rolig att ha levt med när jag var aktiv. Jag är glad nu att jag lever nykter. Fast det kan faktiskt vara jobbigt när min fästmö, dricker sig berusad i dag. Men jag går ju på mötena för min egen skull och inte för någon annans skull. Men mesta går jag på AA möten, men jag går även på både Al-Anon och Al-Anon vuxna barn. Eftersom jag är uppväxt i en dysfunktionell familj.

Kommentera här: