Vill att de som lever efter mig ska ha det bra.

Dagliga Reflektioner 29 mars.

BETRODDA TJÄNARE.

De är tjänare. Ibland blir deras otacksamma uppgift att vara gruppens passupp.
AA:s TOLV TRADITIONER, sid 96

I Zorba beskriver Nikos Kazantzakis ett möte mellan huvudpersonen och en gammal man som håller på att plantera ett träd. "Vad har du för dig?" frågade Zorba. Den gamle svarade: "Du ser mycket väl vad jag gör, min son. Jag planterar ett träd." Zobra undrar: "Men varför plantera ett träd, när du aldrig kommer att få se det bära frukt?" Och den gamle mannen genmäler: "Jag, min son, lever som om jag aldrig kommer att dö". Svaret lockar fram ett svagt leende på Zorbas läppar och när han går sin väg utbrister han i ironisk ton: "Så märkligt, jag lever som om jag skulle dö i morgon!"
Som medlem i Anonyma Alkoholister har jag funnit att tredje legatet är en fruktbar jord att plantera min nykterhets träd i. De frukter jag skördar är underbara: frid, säkerhet, förståelse och ett dygn av oändlig tillfredsställelse. Tillsammans med det förstånd som tillåter mig att lyssna på mi

tt samvete, talar legatet vänligt till mig och säger: Du måste släppa taget i servicearbetet. Det finns andra som behöver plantera och skörda.


De är som min unga kollega som inte slängde skräp till återvinning utan slängde miljöfarligt avfall i vanliga soporna. Att han ändå inte kommer att leva när jorden förstörs. Ja han ändrar sig säkert när han blir äldre och kanske får egna barn. Själv har jag inga barn att ta hänsyn till. Men jag vill ändå inte förstöra jorden för dem som kommer efter mig.
För ni som kommer efter mig hjälper även mig ni påminner mig om hur det var i min nynykterhet. Tänkte vara nykter även i dag på min fästmös födelsedag. Var i min hemma grupp i går och hade praktiskt möte som jag höll i eftersom jag är GSR.


Kommentera här: