Gott om vänner är det ont om

Dagliga Reflektioner 29 juli.

 

ANONYMA GÅVOR AV VÄNLIGHET.

Som aktiva alkoholister sökte vi alltid efter ett handtag av ett eller annat slag.
THE TWELVE TRADITIONS ILLUSTRATED,p.14.

 

Utmaningen I den Sjunde traditionen är personlig. Den påminner mig om att jag behöver dela med mig och ge frivilligt. Innan jag blev nykter, bidrog jag aldrig till något annat än mina egna dryckesvanor. Nu kan mina insatser bestå i ett leende, ett vänligt ord och tillgivenhet.
Jag insåg att jag måste börja stå på egna ben och låta mina nya vänner slå följe med mig. Tack vare att jag tillämpar de tolv stegen och de tolv traditionerna mår jag bättre än jag någonsin gjort.

 

 

 

Ja jag vet inte vad det är som jag gör fel. För jag undrar vart alla vänner håller hus. Ja klart att jag har vänner här på nätet. Men IRL som man brukar säga på nätet är det mindre ut av dem. Jag brukar bli avundsjuk när jag ser flera andra personer som är ute på stan och skrattar och har roligt. Undrar om det är för att jag är för självisk, jag har ingen aning.

Jag har ju ingen hög lön eftersom jag är delvis själv pensionerad 25 % och arbetar bara 75 % sedan har vi ett stort lån i och med att vi har köpt en bostads rätt. Fast det är skönt att bara jobba sex timmar om dagen. Det är skönt att komma hem vid tre på dagarna. Ja jag undrar hur jag uppfattades som aktiv alkoholist. Ja jag undrar fortfarande hur jag uppfattas ut av min bekanta de som jag träffar på dagarna. Ja jag är jag men jag kan alltid ändra på mig. Men jag är fortfarande jag och jag kommer inte ändra på mig för mycket, för i så fall är jag inte jag.

Kommentera här: