Möte både i dag och i morgon

Dagliga Reflektioner 28 februari.

VA, INGEN ORDFÖRANDE.

När man säger dem att vår sammanslutning inte har någon ordförande med auktoritet att styra, ingen kassör som kan påbjuda att någon som helst avgift ska betalas... då förvånas våra vänner och utropar: "Så kan det helt enkelt inte vara! "
(AA:s TOLV TRADITIONER, sid 95.)

 

När jag till sist tog mig fram till AA kunde jag inte tro att det inte fanns någon kassör som kunde "påbjuda att avgifter skulle betalas". Jag kunde inte föreställa mig en organisation som inte krävde penningbidrag i utbyte för sina tjänster. Det var min första och dittills enda erfarenhet av att "få någonting för ingenting". Eftersom jag inte kände mig utnyttjad eller lurad av de där människorna i AA, kunde jag nalkas programmet utan förutfattade meningar, med ett öppet sinnelag. De ville inte ha något av mig. Vad kunde jag förlora? Jag tackar Gud för visheten hos de tidiga grundarna, som så väl kände till alkoholistens motvilja mot att bli manipulerad.


Ja jag är ju nu GSR i min hemma grupp, det är väl det närmaste ordförandeskap som finns i AA. Det enda jag måste göra är väl att hålla i våra planeringsmöten och gå på kretsmöten. Fast jag vet inte riktigt i vilken krets vi tillhör nu mera. Jag måste ta reda på mera. Ja jag har ju även vart kassör i en grupp. Jag ska till min hemma grupp i morgon som är Rågsveds gruppen som har möte klockan 19:00 i folketshus. Fast i kväll funderar jag på att gå till Globen gruppen där jag har vart kassör för flera år sedan. De har möten i Hammarby kyrka i kväll klockan 18:30.

 

Kommentera här: