Att tjäna andra

Dagliga Reflektioner 29 mars.

 BETRODDA TJÄNARE.

 De är tjänare. Ibland blir deras otacksamma uppgift att vara gruppens passupp.
AA:s TOLV TRADITIONER,sid 96

 I Zorba beskriver Nikos Kazantzakis ett möte mellan huvudpersonen och en gammal man som håller på att plantera ett träd. "Vad har du för dig?" frågade Zorba. Den gamle svarade: "Du ser mycket väl vad jag gör, min son. Jag planterar ett träd." Zobra undrar: "Men varför plantera ett träd, när du aldrig kommer att få se det bära frukt?"  Och den gamle mannen genmäler: "Jag, min son, lever som om jag aldrig kommer att dö". Svaret lockar fram ett svagt leende på Zorbas läppar och när han går sin väg utbrister han i ironisk ton: "Så märkligt, jag lever som om jag skulle dö i morgon!"
Som medlem i Anonyma Alkoholister har jag funnit att tredje legatet är en fruktbar jord att plantera min nykterhets träd i. De frukter jag skördar är underbara: frid, säkerhet, förståelse och ett dygn av oändlig tillfredsställelse. Tillsammans med det förstånd som tillåter mig att lyssna på mitt samvete, talar legatet vänligt till mig och säger: Du måste släppa taget i servicearbetet. Det finns andra som behöver plantera och skörda.

Missade att skriva i går så jag tar två i dag i stället. Ja jag tjänade AA i går på telejouren. Jag är även kontors ansvarig där men har redan suttit i två år så min vice tar över i månads skiftet.
Jag roterar vidare nu.

Kommentera här: